Vidar

Krigare från De Glömdas Brödraskap.

Description:
Bio:

Vidar är en ärrad krigare kring de trettio, en senig man med svart skägg och stripigt långt hår. Han är blek i huden och har insjunkna mörka ögon. Hans armar täcks av tatueringar och han bär liksom sina ordensbröder, svarta kläder ofta med uppdragen huva och olika talismaner och amuletter till skydd mot de odöda som han bekämpar.

Vidar var en av de första Glömda och i sällskap med Jorvik och sina kamrater Arne och Sten deltog han i slaget om Kråkberga och följde därefter med Liv och hennes kamrater i kampen mot isjätten Jagorad och hans trollarme.

Vidar är sävlig om än något högtravande i talet och har inte något större tålamod med ceremonier utan föredrar att få saker “gjorda” som han brukar uttrycka saken.

Kort efter att ha återvänt från Kråkberga försvann Vidars vapenbroder Arne spårlöst efter en färd till byn Dalsåker i det inre av Nordmark. Då Dalsåker ligget belägen invid ett av de legendomsusade slagfälten från äldsta tid sände Jorvik Vidar för att finna Arne och se vad som kunde ligga bakom. Knappt en dag från byn blev Vidar emelletid tillfångatagen av Raggmän som åsyftade att utnyttja honom som offer i en ritual och det vara bara genom ett rådigt ingripande från Odd, Kris, Irmengard och Kalixtus som han undkom med livet om än svårt skadad.

Vidar är nu självutnämnd väktare över vad som återstår av Dalsåker och dess heliga källa och avser att åter resa ett kloster på platsen.

Vidar

Nordmark Pbz